Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sporazumni raskid

Nedim Jusufbegović više nije trener Veleža

nedim jusufbegovic
FOTO: Screenshot
Nedim Jusufbegović

Velež nakon tri odigrane utakmice u novoj sezoni Premijer lige BiH ima pet osvojenih bodova, a naredni susret Mostarci će igrati protiv Sarajeva 28. augusta

Fudbalski klub Velež i dosadašnji šef stručnog štaba Nedim Jusufbegović sporazumno su raskinuli saradnju, saopštili su Rođeni na zvaničnoj stranici.

“Smatramo da je u ovom trenutku našem timu potrebna promjena na klupi te smo se u korektnom razgovoru sa gospodinom Jusufbegovićem, sporazumjeli i odlučili za raskid.

Nedimu Jusufbegoviću želimo mnogo sreće i uspjeha u daljem radu. Do imenovanja novog šefa stručnog štaba, treninge će voditi Samir Merzić.”

Velež nakon tri odigrane utakmice u novoj sezoni Premijer lige BiH ima pet osvojenih bodova, a naredni susret Mostarci će igrati protiv Sarajeva 28. augusta.

Nedim Jusufbegović je bio trener Veleža od početka decembra 2022. godine, a tada je na klupi Rođenih naslijedio Amara Osima. U dosadašnjoj trenerskoj karijeri predvodio je momčadi Igmana iz Konjica, GOŠK-a, Zvijezde iz Gradačca te sarajevskog Olimpika.