Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trenutno u Češkoj

Nekadašnji napadač Liverpoola Milan Baroš oprašta se od fudbala

baros (1)

Mozak govori da nastavim igrati ali mi tijelo kaže da stanem

Češki napadač Milan Baroš oprašta se od profesionalnog fudbala na kraju sezone, prenosi Anadolu Agency (AA).

Baroš, koji trenutno igra u češkoj ekipi Banik Ostrava, izjavio je da će zbog povreda, ipak, morati oprostiti od travnjaka.

U izjavi na klupskoj stranici, 38-godišnji napadač kazao je da i dalje ima veliku želju da igra fudbal ali mu to, kako je kazao, tijelo više ne dozvoljava kao ranije.

“Mozak govori da nastavim igrati ali mi tijelo kaže da stanem. Povreda Ahilove tetive ne dopušta mi da igram”, rekao je Baroš, koji je tokom karijere igrao za brojne klubove, uključujući i slavni Liverpool.

Baroš je bogatu karijeru započeo u Banik Ostravi 1998. godine, a potom je, između ostalog, igrao za Liverpool, Aston Villu, Lyon i Galatasaray.

S Liverpoolom je osvojio i Ligu prvaka, a s Lyonom je postao prvak Francuske. U Liverpoolu je igrao od 2002. do 2005. godine gdje je u 68 mečeva postigao 19 golova.

U Banik Ostravi je ove sezone u 18 utakmica postigao tri gola. U dresu reprezentacije Češke upisao je 93 nastupa i postigao 41 pogodak.

Osvojio je Zlatnu kopačku kao najbolji strijelac turnira na EURO 2004, gdje je njegova reprezentacija stigla do polufinala. Igrao je na još tri velika međunarodna takmičenja. S 41 golom za češku selekciju drugi je najbolji strijelac odmah iza sunarodnjaka Jana Kollera koji je postigao 55.