Fudbal

Nijemci tvrde da su Hrvati znali za kukasti krst prije utakmice

14/06/2015

Skandal sa simbolom Trećeg Reicha, koji je u petak navečer osvanuo na poljudskoj travi za vrijeme utakmice Hrvatske i Italije izazvao je salve reakcija u cijelom svijetu, a kako su posebno na nacizam alergični baš tamo gdje je on i nastao, u Njemačkoj, tamošnji mediji posebnu su pozornost posvetili splitskoj sramoti.

Tako je ugledni njemački list Focus.de na svom portalu u dva opširna teksta svojim čitateljima u detalje opisao što se događalo na poljudskom stadionu te se s pravom zapitao kako je moguće da je nacistički simbol prije utakmice prošao nezapaženo te navodi riječi šefa sigurnosti Hrvatskog nogometnog saveza Zorana Cvrka da su odgovorni nešto prije utakmice znali za postojanje svastike, ali da do početka utakmice nisu poduzeli ništa kako bi se ista uklonila. Šteta se pokušala sanirati tek na poluvremenu, ali tada je već bilo prekasno.
svastika-poljud2

Također isti portal piše kako je Cvrk na konferenciji za novinare u subotu u Splitu upozoravao Vladu Republike Hrvatske zbog ignoriranja tri pisma UEFE u kojima se navode problemi s navijačima i u kojima se poziva na njihovo rješavanje.

Hrvatski nogometni savez je do sada platio 2,3 miliona eura kazne zbog nereda na stadionima, navijači koji su napravili nerede u Milanu nisu kažnjeni, Hrvatska je utakmicu protiv Italije na Poljudu morala igrati bez publike zbog, kako doslovno pišu, rasističkih napada hrvatskih navijača protiv Norveške, a sada, nakon skandala sa svastikom, Hrvatska može očekivati i izbacivanje iz kvalifikacija, zaključuje novinar Focusa.

Komentari

1 Comment

  1. Mladen Zabic

    14/06/2015 at 17:18

    ma jebes svastiku

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.