Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Njemačka slavila, Hrvatska u osmini finala

ozil

Pobjedom Njemačke nad Sjevernom Irskom (1:0) u trećem kolu grupe C na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, nogometna reprezentacija Hrvatske plasirala se u osminu finala i prije posljednje utakmice u grupi koju igra večeras protiv Španije u Bordeauxu.

Gol odluke u meču između Nijemaca i Sjevernih Iraca zabio je Gomez u 30. minutu susreta.

Iz grupe C osim Njemačke koja ide kao prvoplasirana u osminu finala prošli su i Poljaci koji su u trećem kolu slavili s 1:0 protiv Ukrajine.

Ukrajinci su se oprostili od EP bez ijednog sovojenog boda i bez ijednog postignutog gola. Strijelac odlučujućeg gola bio je Blaszczykowski u 54. minutu susreta.

Večeras od 21 sat igraju se utakmice u grupi D, Hrvatska – Španija i Češka – Turska.

Nakon odluke u grupi C, i Turska sada ima šansu plasirati se nakon dva poraza u osminu finala. Za siguran plasman u finale Turcima treba pobjeda od četiri gola razlike nad Česima. U tom bi slučaju bili ispred Albanaca i Sjevernih Iraca na tabeli trećeplasiranih timova.

Imali bi isti broj bodova (3), od Albanaca i bolju gol razliku, dok bi u odnosu na Sjeverne Irce imali veći broj postignutih golova, a identičnu gol razliku.

U slučaju da Turska večeras ostvari pobjedu manju od četiri gola razlike, Sjeverni Irci bili bi sigurni učesnici osmine finala, dok bi Turci tada morali čekati rasplet u grupama E i F. S eventualnim remijem Čeha i Turaka večeras, Sjeverni Irci idu dalje, a šansu bi onda imali i Albanci.

tabela