klub iz vitkovića

NK Azot prvi put u historiji dobio reprezentativca BiH

Rascic_Muslic

Sretan je Emil Muslić jer je, naglašava, nastup za reprezentaciju san svakog sportiste

Nogometni klub (NK) Azot Vitkovići prvi put u svojoj historiji dobio je zvaničnog reprezentativca BiH. Na spisku selektora U-17 nogometne reprezentacije BiH Nermina Šabića za prijateljske utakmice s Bugarskom i Sjevernom Makedonijom, nalazi se i Emil Muslić, član NK Azot, na što su u klubu s pravom ponosni.

“Imali smo mi i prije reprezentativaca, i ja sam bi reprezentativac, ali nisam bio tu, bio sam u Želji i u Sarajevu, a ovo je prvi put da je neki igrač reprezentativac a da je član kluba iz ovog kantona, sigurno da je to veliko priznanje prije svega nama kao klubu ali i kantonu i mislim da trebamo svi biti ponosni. Samo još da naglasim, da ne bude zabune, jedno je otići u kamp reprezentacije na pripreme i igrati prijateljske utakmice između sebe, bilo je ovdje igrača koji su tako išli u kampove, ali nisu imali zvanične nastupe za reprezentaciju, znači nisu bili zvanični reprezentativci” – pojašnjava trener NK Azot Admir Raščić

Naglašava da je Emil Muslić veliki talent, i ne sumnja da će se u reprezentaciji predstaviti na najbolji način.

– Emil je tu od prvog dana otvaranja moje škole fudbala “Pro” , i kada je stekao uvjete da može da se takmiči sa seniorima prebačen je u klub gdje ga ja vodim. Ipak najveća zasluga njemu pripada, talentiran je i vrijedan, brzo uči, a na meni je da takve talente prepoznam, usmjerim , preporučim i pomognem koliko god mogu. I u moje vrijeme bilo je talenata, ali nije imao ko da ih preporuči. Ne sumnjam da će nas Emil tamo predstavljati u najboljem mogućem svjetlu i da će nakon ovih nastupa on i dalje da ostane reprezentativac samo da ga zdravlje posluži, jer talent je ogroman. Lijepo je kada vidite da je selektor objavio spisak i imena klubova pored igrača, Zrinjski, Željo, Sarajevo, Široki, Sloboda, Velež i NK Azot Vitkovići – ponosan je Raščić.

Sretan je i Emil Muslić jer je, naglašava, nastup za reprezentaciju san svakog sportiste.

– Velika je sreća, a onda i velika čast što igram za svoju domovinu, svoju reprezentaciju i zaista je neopisiv osjećaj. Da budem iskren malo sam očekivao, potajno se nadao. Nogomet igram već deset godina, prve korake sam počeo u NK Kolina i zahvaljujem svom bivšem treneru Amiru Polovini i sadašnjem Admiru Raščiću, što su mi pomogli i nadam se da ću postati jedan od profesionalnih igrača u budućnosti – kaže Muslić.

On već u ponedjeljak putuje u Odžak gdje je planirano okupljanje U-17 reprezentacije BiH koja prvu utakmicu protiv Bugarske igra 26. marta, a dva dana poslije očekuje ih i prijateljska utakmica protiv Sjeverne Makedonije.