Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

goražde

Počeli radovi na izgradnji novog objekta NK Azot Vitkovići

nk azot vitkovici stadion
FOTO: Fena

Vrijednost projekta je oko 500 hiljada KM. Sredstva za prvu fazu su obezbijeđena, a uprava kluba očekuje  su da će se vrlo brzo doći i do drugog dijela sredstava

U goraždanskom naselju Vitkovići sve je spremno za gradnju novog objekta Nogometnog kluba (NK) Azot, kluba sa višedecenijskom tradicijom.

Potpredsjednik kluba Amir Dragolj naglašava da će objekat zadovoljavati sve standarde UEFA-e, čime će ovaj dio Goražda ponovo dobiti nekadašnji sjaj.

– Nakon rušenja starog objekta krajem aprila, ovih dana su iscrtani  temelji i dovezena mehanizacija gdje će u naredna tri mjeseca, koliko je i rok za izgradnju, Vitkovići dobiti  stari sjaj kada je sport u pitanju. Slijedi kopanje temelja za objekat  veličine 26×11 metara, sa tri sprata i očekujemo da će sve ići svojim tokom – kazao je Dragolj.

Vrijednost projekta je oko 500 hiljada KM. Sredstva za prvu fazu su obezbijeđena, a uprava kluba očekuje  su da će se vrlo brzo doći i do drugog dijela sredstava.

– Zahvaljujući našem velikom prijatelju Nijazu Brkoviću bivšem direktoru FK Željezničar, u oktobru 2022 dobili smo 220.000 KM od Federalne vlade  a takođe Grad Goražde i gradnočelnik Ernest Imamović  obezbjedili su 100.000 KM. Aplicirali smo ponovo u maju prema Vladi FBiH gdje očekujemo da ćemo dobiti još oko 250.000 do 300.000 KM i ta suma bi bila dovoljna za ovaj objekat  – naveo je Dragolj.   

Najavio je da se uskoro očekuje i uređenje parkinga pored stadiona čime će i pristup novoizgrađenom objektu biti renoviran, a sve će doprinijeti znatno boljim uslovima za treninge u ovom naselju koje je oduvijek imalo tradiciju nogometa.  

NK Azot ove godine slavi 70 godina postojanja  te  će nakon izgradnje novog sportskog objekta biti  upriličena i svečana ceremonija proslave velikog jubileja.