Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nogometaši Sarajeva idu u Vitez po bodove za titulu

uscuplic rakovac

Nogometaši Sarajeva u pretposljednjem, 29. kolu BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine u subotu gostuju protiv Viteza (17).

Oba kluba igraju odlučujuće utakmice, Sarajevo za titulu, a Vitez za opstanak u elitnom društvu.

Pobjedom u susretu s Vitezom te u posljednjem kolu nad Slobodom ekipa Sarajeva bi osigurala titulu.

Trener Sarajeva Dženan Učšuplić na današnjoj pres-konferenciji kazao je da se Vitez bori za opstanak i da će to biti otežvajajuća okolnost za njegovu ekipu.

[pull_quote_right]U ekipi Sarajeva neće biti povrijeđenih Darija Purića i Harisa Duljevića, najvjerovatnije će izostati Džemal Berberović, dok je pod upitnikom i nastup Mehmeda Alispahića, koji ima problema sa zglobom još od utakmice s Veležom[/pull_quote_right]

– Ali još od susreta s Olimpikom za nas je svaka utakmica bila kvalifikaciona. Tako očekujemo i ovu utakmicu. Mi smo se ovu sedmicu makismalno odmorili i spremili te napravili dobru koncentraciju za utakmicu koja nas očekuje u Vitezu. Utakmicu će prije svega presuditi mirna glava i taktičke zamisli koje smo spremili – kazao je Uščuplić.

U ekipi Sarajeva neće biti povrijeđenih Darija Purića i Harisa Duljevića, najvjerovatnije će izostati Džemal Berberović, dok je pod upitnikom i nastup Mehmeda Alispahića, koji ima problema sa zglobom još od utakmice s Veležom.

Provitimac Samir Radovac je kazao da Sarajevo mora da pobijedi i “napokon donese titulu na Koševo”.

– Očekuju nas dvije najteže utakmice u dosadašnjem dijelu prvenstva. Nadam se da ćemo u obje pobijedili i donijeti titulu. Od početka sezone sami o sebi odlučujemo. Imali smo dosta kikseva, ali je sada sve na nama. Kao igrač koji je ponikao u FK Sarajevo živim za dan kada ćemo osvojiti titulu – kazao je Radovac.

Utakmica Vitez – Sarajevo igrat će se u subotu u 17 sati, kao i svi susreti 29. kola.