Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nogometaši Zrinjskog na odmoru do 9. januara

zrinjski

Nogometaši Zrinjskog od danas su na odmoru koji će trajati do 9. januara kada je stručni štab zakazao prvo okupljanje i početak priprema za proljetni dio sezone.

Svi igrači dobili su individualni program rada s kojim bi trebali krenuti 23. decembra, a koji do 6. januara uključuje jedanaest individualnih treninga i četiri slobodna dana, saopštio je mostarski klub.

Aktualni prvak novu godinu dočekat će na drugom mjestu Premijer lige Bosne i Hercegovine s 40 osvojenih bodova, bod manje od vodećeg Željezničara.

Zrinjski je furiozno krenuo u odbranu naslova prvaka, upisavši devet pobjeda u prvih deset kola nove sezone čime je oboren rekord Premijer lige BiH.

Ali, uslijedio je pad forme, pa su “Plemići” od sredine oktobra do sredine novembra u pet kola upisali samo jednu pobjedu, jedan remi te čak tri poraza, među kojima i dva u derbijima protiv Sarajeva i Širokog.

Zrinjski je u tom razdoblju ispustio vodstvo i skliznuo na treće mjesto ljestvice.

Ipak, u posljednja tri kola jesenskog dijela sezone Zrinjski je upisao tri pobjede i s bodom zaostatka na proljeće će krenuti u nastavak utrke za novim naslovom prvaka.

Prvu utakmicu u drugom dijelu sezone ekipa Blaža Sliškovića imat će 17. februara kada u Mostaru gostuje GOŠK.

U preostala tri kola prije nego se timovi podijele u Ligu za prvaka i Ligu za ostanak, “Plemići” će gostovati kod Mladosti i Borca, a između ta dva susreta ugostit će Željezničar na domaćem terenu.