Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nova bruka Arsenala: Ispali iz FA Kupa od kluba koji nema trenera

arsenal
FOTO: Reuters

“Topnici”, koji su branitelji naslova, zaustavljeni su već na prvoj prepreci ovosezonskog izdanja FA kupa.

Već na samom početku najstarijeg nogomtnog takmičenja na svijetu Kralj je zapeo. Svu magiju FA kupa iskoristio je večeras slavni engleski klub Nottingham Forest, drugoligaš koji je iskoristio sve odbrambene probleme Arsenala i pobjedom od 4:2 (2:1) osigurao plasman u iduću fazu takmičenja.

Arsene Wenger može žaliti što nije izveo najjači sastav na City Ground večeras umjesto ovog promiješanog, a posebno će ga boljeti to što mu je lekciju očitao Gary Brazil, čovjek koji samo privremenno vodi kultne Šumare poslije otkaza koji je proše sedmice uručen Marku Warburtonu.

Arsenal je večeras pao iz kaznenih udaraca. Dva puta Jonathan Moss pokazao je na bijelu tačku, drugi put u 85. minuti taman kada se londonski klub počeo vraćati, a za 2:3 pogodio Danny Welbeck, ali je mladi Kieran Dowell čudesnim udarcem postavio konačnih 4:2.

Wengeru nikada nije doživio ovakvu katastrofju. Arsenal se, naime, 21 sezonu zaredom uspio plasirati najmanje u četvrto kolo FA kupa. Posljednji put je ranije ispao u sezoni 1995/96 od Shefield Uniteda, još dok Wenger nije bio na klupi.