Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novac skupili prijatelji: Braća Mamić izašli iz zatvora

mamici13

Braća Mamić i Damir Vrbanović uplatili su jamčevinu na račun Županijskog suda u Zagrebu, a na slobodu su izašli oko 18 sati.

Njihovi advokati rekli su kako bi se Mamići i Vrbanović mogli u javnosti pojaviti već na večerašnjoj utakmici Dinama. Advokat Čedo Prodanović rekao je pak kako nije siguran hoće li Zoran Mamić moći voditi ekipu.

Odvjetnica Jadranka Sloković izjavila je da su novac za jamčevinu skupili prijatelji, ali nije navela njihova imena. Osim jamčevine Mamićima i Vrbanoviću nisu iznesene nikakve mjere opreza što znači da mogu napuštati zemlju, pričati sa svjedocima…a Zdravko Mamić nije morao dati ostavku na svoju poziciju u Dinamu.

Zdravko Mamić odmah se obratio okupljenim novinarima. Zahvalio se ljudima koji su s njim bili u ćeliji te osoblju zatvora za koje je rekao da su ‘posebni ljudi’. Hrana je, dodao je, grozna – i takve se stvari moraju popraviti, citirao ga je HRT .

Uvjeren je da će on i njegov brat Zoran dokazati nevinost. ‘Vrlo je ružno kad se ne da šansa drugoj strani da se brani’, poručio je Mamić te najavio borbu u ime svih ‘obespravljenih’.