Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sunderland

Novi gazda bivšeg engleskog premierligaša je dečko od 22 godine

Njegov otac Robert bio je vlasnik Marseillea, kao i velikih firmi poput Adidasa i Satchi&Satchi, a preminuo je od leukemije 2009. godine

Bivši engleski premierligaš Sunderland, koji sada igra u trećem razredu engleskog nogometa, dobio je najmlađeg vlasnika u engleskom nogometu.

Cyril Louis-Dreyfus ima 22 godine i sin je pokojnog bivšeg vlasnika francuskog Marseillea Roberta Louis-Dreyfusa, a njegovo preuzimanje Sunderlanda od bivšega vlasnika Stewarta Donalda treba tek odobriti Udruženje engleskih nogometnih klubova (EFL).

Klub je na svojoj stranici dodao da se okončanje posla očekuje sredinom januara, čime će jedan od blizanaca i nasljednika dinastije Louis-Dreyfus postati najmlađi vlasnik u klupskoj istoriji.

Cyrilov otac Robert bio je vlasnik Marseillea, kao i velikih firmi poput Adidasa i Satchi&Satchi, a preminuo je od leukemije 2009. godine.

Sunderland se nalazi na 11. mjestu League One sa sedam bodova manje od vodećeg Portsmoutha, a bio je prvak Engleske čak šest puta, ali zadnji naslov je osvojio davne 1936. godine.

Ove sezone klub igra toplo hladno, međutim i dalje su relativno blizu vrhu i pozicijama koje vode u doigravanje za promociju. Naredna utakmica koju igraju 29. decembra, prilika je da se primaknu vrhu i novom mlađahnom gazdi poklone prvu pobjedu nakon preuzimanja kluba. No, neće biti lako, FAVORITI jesu, ali idu u goste Accringtonu koji ima dva boda više, ali i utakmicu manje.

Ukoliko ste ljubitelj sportskog klađenje, kompletnu ponudu kladionice MOZZART za ovaj duel pogledajte OVDJE!

Standings provided by SofaScore LiveScore