Belgija

Prevljak ostao kući, Belgijanci pišu da i on ima koronu

U međuvremenu situacija se malo smirila i Eupen ima samo šest pozitivnih slučajeva na korona virus u ekipi. Na današnje gostovanje nisu doputovali Adriano, Julien Ngoy, Benoit Poulain i Prevljak

S ekipom Eupena na današnje gostovanje Club Bruggeu nije doputovao reprezentativac Bosne i Hercegovine Smail Prevljak, a belgijski mediji pišu da je pozitivan na korona virus.

U Eupenu je ranije bilo 13 pozitivnih slučajeva na korona virus, tako da ovaj klub nije igrao neke utakmice u prethodnom periodu, a dans Pande nakon skoro tri sedmice pauze igraju protiv Club Bruggea.

U međuvremenu situacija se malo smirila i Eupen ima samo šest pozitivnih slučajeva na korona virus u ekipi. Na današnje gostovanje nisu doputovali Adriano, Julien Ngoy, Benoit Poulain i Prevljak.

Belgijski mediji pišu da su navedeni fudbaleri među tih šest zaraženih fudbalera, iako iz kluba nisu otkrivali imena.

Bh. napadač ove sezone odigrao je devet utakmica za Eupen, a postigao je četiri pogotka i upisao asistenciju. Osim susreta Club Bruggea i Eupena, danas su na programu još četiri utakmice 19. kola.

Posrnuli Standard čiji dres nosi bh. reprezentativac Gojko Cimirot, večeras (20,45) ima dobru priliku prekinuti crnu seriju. U zadnjih pet utakmica Standar nije slavio, a tri posljednje su izgubili. Večeras im u goste stiže “fenjeraš” St. Truiden. Uprkos činjenici da im u goste stiže trenutno najlošija ekipa lige, kladionica MOZZART na pobjedu domaćina nudi kvotu 2,15.

Ukolikoo ste ljubitelj sportskog klađenja, kompletnu ponudu kladionice MOZZART za ovaj meč pogledajte OVDJE.

Standings provided by SofaScore LiveScore