Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Od zvijezda do ponora: Sve što sam imao spiskao sam za dvije godine

kevin-prince-boateng

Njegova karijera praktično je stala prije godinu i po dana kad ga je Schalke zbog problematičnog ponašanja izbacio iz ekipe.

Kevin Prince Boateng dijelio je svlačionicu s Ronaldinhom i Ibrahimovićem, igrao za reprezentaciju Gane i bio jedan od najvećih talenata njemačkog nogometa.

Nakon problema u Schalkeu vratio se u Milan drugi put i pokušao iznova, no nije se snašao i nakon još 11 utakmica razmišljao o penziji.

Danas je u Las Palmasu i proživljava drugu mladost, najbolji je igrač ekipe i ima već pet golova na svom kontu, a u velikom intervjuu u španskim medijima otkrio je razlog svoje strmoglave propasti.

“Spiskao sam sve što sam imao za dvije godine, na provode, jahte, automobile i prijatelje koji mi to nisu bili. Nisam izdržao pritisak slave i ogromnog novca koji sam imao. Odrastao sam u siromaštvu i nisam se znao ponašati. Sad opet uživam u nogometu, igram u najboljoj svjetskoj ligi i više poštujem svoje suigrače, što ranije nisam”, objasnio je Boateng.

Njegov brat Jerome igra za minhenski Bayern, ali kada je reprezentacija u pitanju, nosi dres Njemačke, a ne Gane. Na Mundijalu u Brazilu prvi put u istoriji desilo se da dva rođena brata zaigraju u jednoj utakmici za dvije različite reprezentacije.