Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zlatna lopta

Oglasio se Lewa: Ovo je njegova reakcija kada je Messi proglašen najboljim na svijetu

lewa messi

Lewandowski se oglasio jutro nakon dodjele nagrade i čestitao Messiju na sedmom najvećem individualnom priznanju

Lopnel Messi je sinoć sedmi put u karijeri osvojio Zlatnu loptu, a slavio je ispred napadača Bayerna Roberta Lewandowskog. Imao je Messi 33 boda više od Poljaka, a kao treći u izboru završio je italijanski veznjak Jorginho.

Lewandowski se oglasio jutro nakon dodjele nagrade i čestitao Messiju na sedmom najvećem individualnom priznanju.

“Prvo želim čestitati Lionelu Messiju na osvajanju Zlatne lopte. Želim se zahvaliti svakom novinaru koji je glasao za mene i smatrao da sam napravio nešto važno u 2021. godini. Osvojio sam nagradu za najboljeg napadača godine, ali nijedan igrač ne može osvojiti neku individualnu nagradu bez pomoći jake ekipe i vjernih navijača”, poručio je Lewa i dodao.

“Zahvaljujem se Bayernu koji mi je dao mogućnost da uspijem i ispunim svoje snove. Također, hvala saigračima iz Bayerna i reprezentacije Poljske, ali i navijačima koji me podržavaju svakog dana i to mi zaista mnogo znači. I ono najvažnije, veliko hvala mojoj obitelji, hvala majko, hvala Anna – vi ste ljubavi mog života i moji najbolji prijatelji. Hvala mojoj sestri Mileni i svim prijateljima i ljudima oko mene koji mi svakodnevno daju podršku. Vi ste temelj mojih uspjeha.”

Kameri nije promakla reakcija Lewandowskog u trenutku kada je Messi proglašen najboljim. Poljak je uz blagi osmijeh zapljeskao Argentincu, a potom mu stisnuo ruku i čestitao.

Reakciju Lewandowskog nakon što je Messi proglašen najboljim na svijetu možete pogledati na ovom LINKU.