Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga prvaka

On je zaista “Lav”! Sinoć je to opet dokazao

depay1

Vođa ekipe stao je u odbranu suigrača tako što se zatrčao prema navijaču s uvredljivom zastavom i istrgao mu je iz ruke, na što su s navijačke tribine prema Depayu krenuli brojni navijači

Mephis Depay nastupio je ove sezone u pet utakmica grupne faze Lige prvaka u dresu Lyona, i u svakoj od tih utakmica zabio po jedan gol.

Zabio je Depay i večeras protiv Leipziga, za konačnih 2:2 i bod koji je Lavove sa Gerlanda odveo u u nokaut fazu.

Da Depay nije zabio, dalje bi otišla Benfica koja je večeras razbila Zenit na svom terenu s 3:0.

Lyon je domaćim remijem 2:2 s Leipzigom, do kojeg je došao nakon što je u drugom poluvremenu gubio 0:2, dramatično osigurao prolazak u nokaut fazu. Međutim, nakon toga igrači nisu na svom stadionu s navijačima slavili veliki i teško izboren uspjeh, nego su se s njima potukli.

Depay, kapiten, najbolji igrač i najbolji strijelac Lyona, odlazeći s terena primijetio je da je jedan od ultrasa iz grupe Bad Gones na terenu razvio zastavu na kojoj piše “Marcelo, odlazi”. Uz poruku defanzivcu Lyona bio je i crtež magarca, koji predstavlja navijačima omraženog člana ekipe.

Vođa ekipe stao je u odbranu suigrača tako što se zatrčao prema navijaču s uvredljivom zastavom i istrgao mu je iz ruke, na što su s navijačke tribine prema Depayu krenuli brojni navijači, koje su zaštitari i policajci jedva zaustavljali da ne provale u teren i obračunaju se s Depayem. Neki su se i uspjeli probiti do njega, ali ubrzo su dotrčali ostali igrači Lyona te im se suprotstavili.

Depay je nakon utakmice objasnio svoj postupak.

“Bijesan sam. Nismo igrali najbolje, ali smo prošli. Dali smo sve od tebe. Što se tiče incidenta, šta očekujete od igrača kada navijači nekog od nas ne podržavaju? Ko uopšte ima vremena napraviti takav transparent? Ljudi imaju poslove, imaju djecu, ko ima vremena naslikati magarca? Ako zaista imaš vremena za takvo nešto onda zaista moraš raditi nešto bolje sa svojim životom. Pljuvali su na nas, nikad nisam vidio nešto slično”, rekao je Depay nakon utakmice, ali i priznao da je emotivno reagirao:

“Smirujem se lagano i moram biti oprezan jer me podsjeća na moju prošlost i ne želim više biti takav čovjek. Postao sam mirniji, tako da nemam riječi za ovo”, završio je Depay na rubu suza nakon utakmice u razgovoru za francusku televiziju RMC.

Depaya je nakon utakmice branio trener Rudy Garcia.

“Memphis je pravi kapiten. Danas je imao riječi i akcije pravog kapitena. To samo pokazuje koliko je ova grupa igrača solidarna”, rekao je Garcia.


Vrhunsku ponudu za današnje fudbalske mečeve pogledajte na meridianbet.ba. Osim top kvota, na raspolaganju su vam i brojne promocije, zahvaljujući kojima možete da dobijete bonus na uplatu. Meridianbet tako, između ostaloga, sa 10% bonusa časti igrače koji su novac deponovali Maestro i Mastercard karticama.