Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ostavke? Ma kakve crne ostavke, sve je super

begic_zrinjski

“Ostavki nije bilo, to su špekulacije, zvanične ostavke nisu podnesene. Analizirat će se kompletno prvenstvo nakon posljednjeg kola, kada će komisije i komiteti izvršiti svoje analize i donijeti odluke. Poseban osvrt će biti na završnicu prvenstva i Kup BiH. Izvršni odbor će nakon toga donijeti mjere i odluke. Prvenstvo ne može biti poništeno, niti se mogu donijeti kazne zbog nečega što neko pretpostavlja. Dokazivanje je sasvim nešto drugo, postoje komiteti koji će na osnovu analiza nama predočiti sve zaključke”, kazao je potpredsjednik NSBiH Milorad Sofranić, odgovarajući na priču proturenu u medije o ostavkama Elvedina Begića, Elmira Pilava i Ibre Hasanbegovića nakon što se nogometna javnost proteklog vikenda zgrozila ponašanjem sudije Antonia Bandića iz Gruda.

Po završetku sjednice današnje sjednice Izvršnog odbora NSBiH predstavnicima medija se obratio upravo prvi potpredsjednik Saveza Milorad Sofrenić, ali ne i predsjednika Begić…

Sofrenić

„Na današnjem zasjedanju smo imali standardan dnevni red gdje je fokus bio na organizaciji predstojeće utakmice „A“ reprezentacije sa Grčkom, kao i analiza učešća „U-17“ selekcije na Evropskom prvenstvu. Usvojene su i propozicije za sva takmičenja za sezonu 2017/2018 i slično.“

Sofrenić je još dodao:

„Bh fudbal nije u krizi. Imali smo kadete na Euru, dok „A“ tim ima realne šanse za plasman na jednu od prve dvije pozicije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Ligaški fudbal pokazuje znatan napredak kada ga uporedimo sa prethodnim godinama. Ima tu određenih problema i propusta, ali u svim segmentima se ipak vidi poboljšanje iz godine u godinu“, ustvrdio je Sofrenić.

Izjava Sofrenića dolazi tri dana nakon što je sudac iz Gruda odlučio šampiona BiH u fudbalu, a prije toga skoro pola sudačke organizacije suspendovano zbog kardinalnih grešaka tokom drugog dijela sezone. Sudac Bandić iz Gruda danas je nagrađen i od strane NSBiH za posao koji je obavio u Bijeljini.