Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otac srbijanskom fudbaleru uzeo pasoš i ne da mu u Liverpool

marko grujic

Transfer Marka Grujića, mladog veznog fudbalera beogradske Crvene zvezde u Liverpool vrijedan sedam miliona eura stopirao je njegov otac tako što je svom sinu uzeo pasoš.

U ponedjeljak su iz Crvene zvezde saopštili da je njihov mladi reprezentativac Srbije postigao dogovor i da će potpisati petogodišnji ugovor sa Liverpoolom. Međutim, cijelu priču je stopirao Markov otac koji je uzeo njegov pasoš i jasno poručio da njegov sin ne ide nigdje.

„Niti će Marko potpisati za Liverpool, biti će dobiti ‘osmicu’ Stevena Gerarda. Jedino je sigurno da ostaje u Zvezdi s kojom ima ugovor, kako bi osvojio titulu i pokušao da napadne Ligu šampiona. Nekome u Zvezdi se žuri sa prodajom Marka. Sa 19 godina i 19 utakmica svi u klubu ga vide kao spasioca, što je glupost“, kazao je Goran Grujić za srbijanske medije.

Nakon ovog istupa oca Marka Grujića, saopštenjem se oglasio i FK Crvena zvezda.

„Moramo napomenuti da se sa predstavnicima Liverpoola prvo razgovarali Marko Grujić i njegov otac, pa tek onda predstavnici Crvene zvezde. Ne treba zanemariti činjenicu da Grujićev transfer bio najveći u posljednjih deset godina, a da pri tome igrač nije ‘A’ reprezentativac, niti je naš klub igrao evropske utakmice. Ni narednog proljeća Crvena zvezda neće igrati evropske utakmice, a ni reprezentacija, tako da igraču ne može porasti cijena. Cvenoj zvezdi je sada potrebniji iznos od šest miliona eura nego sljedećeg ljeta jer ovaj tim zbog finansijskih problema ne može ni dočekati naredno ljeto“, piše između ostalog u saopštenju Crvene zvezde.

Prema dogovoru Liverpoola i Crvene zvezde mladi fudbaler bi potpisao petogodišnji ugovor sa engleskim klubom s tim da bi ostao u Beogradu na posudbi do narednog ljeta. Za tu posudbu Zvezda bi Liverpoolu platila milion eura, pa bi od transfera zaradila šest miliona.

Marko Grujić je dijete Crvene zvezde, a za prvi tim je debitovao u maju 2013. godine sa svega 17 godina. Do sada je za „crveno-bijele“ odigrao 31 utakmicu i postigao pet golova. U junu ove godine je sa omladinskom (U20) reprezentacijom Srbije stigao do naslova svjetskog šampiona.