Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gerard Deulofeu

Ovako izgledaju koljena velikog talenta Barcelone kojem su karijeru uništile povrede

ac123a52-8e25-4a05-ad52-c749a1781ffa

Danas je igrač Udinesea u kojem ponovno pruža sjajne igre, ali nedavno se ponovno povrijedio

Španski fudbaler Gerard Deulofeu (28) jedan je od onih igrača kojima su karijeru uništile povrede. Tačnije, Deulofeu je usprkos njima uspio dosad ostvariti ozbiljnu karijeru, napunio je CV imenima uglednih klubova, ali nikad zapravo nije ispunio potencijal koji je imao na početku karijere.

Prošao je Barcinu La Masiju i slovio za velikog talenta, nekoga ko bi u budućnosti trebao biti prvotimac katalonskog ponosa i čovjek koji rješava utakmice, ali vrlo brzo je postalo jasno da od toga neće biti ništa. Barca ga je počela slati po posudbama, a onda je krenuo i niz mijenjanja klubova.

Danas je igrač Udinesea u kojem ponovno pruža sjajne igre, ali nedavno se ponovno povrijedio. Po ko zna koji puta u karijeri obnovio je povredu koljena i neće igrati sljedećih nekoliko mjeseci. Na Instagramu je objavio fotografiju na kojoj se može vidjeti što su njegova koljena sve prošla, a fanovi mu šalju poruke podrške, neki ga čak i zovu u svoje klubove.

Još u januaru se pisalo da ga čeka novi veliki transfer. Nogometaš koji je dosad između ostalih igrao za Barcelonu, Everton i Milan, trebao se vratiti u Premierhip kao igrač Tottenhama. Ipak, tada je također imao manjih problema s povredom i posao je propao. Ove sezone u 18 nastupa za Udinese ima učinak od tri gola i sedam asistencija.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by GERARD DEULOFEU (@gerardeulofeu)