kakav posao

Partizan prodao svoje čudo od djeteta za 24 miliona maraka

Filip Stevanovic

Samo 35 minuta, koliko je Stevanović jesenas odigrao u dvije utakmice protiv Uniteda u grupi Lige Evrope bilo je dovoljno engleskom velikanu da se zainteresira za njega

Filip Stevanović, 17-godišnjak koji je prošle sezone kao lijevo krilo Partizana odigrao 35 utakmica i postigao devet golova, ostvario je transfer u jedan od najvećih klubova svijeta.

Srbijanski mediji pišu da ga je Partizan prodao Manchester Unitedu za 12 miliona eura (oko 24 miliona KM), ali da će supertalentirani klinac sezonu koja skoro počinje provesti na posudbi u Partizanu.

Njegov trener Savo Milošević nedavno je govorio da će Stevanović brzo biti igrač od 20 miliona eura, ali Partizan nije htio čekati da se ispuni to “proročanstvo”, nego ga je unovčio za 12 miliona.

Samo 35 minuta, koliko je Stevanović jesenas odigrao u dvije utakmice protiv Uniteda u grupi Lige Evrope bilo je dovoljno engleskom velikanu da se zainteresira za njega.

Zanimanje je preraslo u drugi veliki Partizanov transfer mladog igrača u inostranstvo, nakon što je Strahinju Pavlovića prodao Niki Kovaču u Monaco za 10 miliona eura.