SHOWbuzz

pod otvorenim nebom

Mostarska publika uz projekciju filma “Koncentriši se, baba” ispratila otvaranje SFF-a

14/08/2020

“Mostarske” projekcije festivala održavaju se u industrijskoj zoni grada, na vanjskom dijelu prodajnog centra Plaza. Projekcijama inače može prisustvovati po stotinu posjetilaca, kojima su čak dostupne i ležaljke kako bi ugođaj bio kompletan

Uz strogo poštivanje higijensko-epidemioloških mjera, započeo je dio programa Sarajevo Film Festival koji je će se zbog pandemije koronavirusa održati u Mostaru, pod otvorenim nebom, javlja Anadolu Agency (AA).

Prve večeri u gradu na Neretvi prikazan je film “Koncentriši se, baba”, Pjera Žalice. Cilj organizatora preseljenjem u Mostar bio da se publika ipak dovede u kino.

“Mostarske” projekcije festivala održavaju se u industrijskoj zoni grada, na vanjskom dijelu prodajnog centra Plaza. Projekcijama inače može prisustvovati po stotinu posjetilaca, kojima su čak dostupne i ležaljke kako bi ugođaj bio kompletan.

“Vrhunski filmovi su u pitanju. Karte su davno rasprodane i za večerašnji, i za sutrašnji program. Nadam se da će publika u Mostaru doći i pogledati filmove čije su projekcije pred nama. Upoznati ste da će se ovdje prikazati ukupno pet filmova o kojim je moguće dodatno se informisati na našim stranicama”, izjavila je koordinatorica projekta u Mostaru Ines Radić.

Najavila je i dolaske filmskih ekipa i druženja sa publikom u Mostaru.

“Uskoro stiže ekipa filma ‘Koncentriši se baba’. Bit će tu reditelj, glumci i producent koji će se pokloniti publici. I to je potvrda da se misli na publiku Festivala širom zemlje, a jedan od razloga organizacije u Mostaru je i opasnost od pandemije koronavirusa. Ljudi su danas zatvoreni u kantonima, ne mogu putovati, a željeli smo da ipak osjete doživljaj kakav je dosad bio u Sarajevu. Svi smo željni filmova i dobre zabave”, dodala je Radić.

Sarajevo Film Festival u Mostar donosi i dašak filmskog glamura, pa je prije projekcija od 20 sati planirano druženje za posjetitelje uz zakusku, muziku i piće. Organizatori su zamolili publiku da se pridržava svih higijensko-epidemioloških mjera tokom trajanja festivalskog dijela u Mostaru.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.