Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Petrović: Male su šanse da Križman zaigra protiv Metalleghea

slavko_petrovic_fk_zeljeznicar

Željezničar će u desetog kola Premijer lige BiH dočekati ekipu Metalleghea, a tim povodom održana je konferencija za medije u Plavom salonu na kojoj su se obratili šef stručnog štaba, Slavko Petrović i prvotimac, Uglješa Radinović.

Nedjeljnu utakmicu je prvo najavio šef struke, Slavko Petrović, koji je zadovoljan jučerašnjom predstavom u Kupu.

– Jučerašnja utakmica je pokazala da možemo. Tražio sam od ekipe da prezentacija kluba bude na nivou, a igrači su to slijedili i jednostavno smo kontrolisali sve svih 90 minuta. Postigli smo sedam sjajnih golova, iz svih fudbalskih situacija. Mislim da smo napravili dobru reklamu u tom regionu za naš klub i vratili samopouzdanje. Svaki trener planira nešto, a planiram tri boda protiv Metalleghea. Znamo šta nas očekuje, ekipa Metalleghea ima mane i vrline, a mi ih znamo. U gostima igraju mnogo bolje nego kući. Ekipa koja daje puno golova na strani, ekipa koja iz dobre defanzive ide u odličnu ofanzivu. Jučer su u Kupu štedili veliki broj igrača, i protiv nas će ući sa odmornim igračima. Za njih je to presedan utakmica, ali za nas je od još većeg značaja, rekao je Slavko Petrović dodavši:

– Stanje u ekipi se nije ništa rapidno promijenilo. Križmana ćemo pokušati osposobiti za utakmicu, ali šanse nisu velike. Za Sinišu Stevanovića je slična situacija i vidjet ćemo sutra hoće li biti u prvih 18 za Metalleghe. Jahić neće biti u konkurenciji, a ni Nikolić koji ima problema sa patelom.

Nakon šefa struke, utakmicu je najavio i prvotimac, Uglješa Radinović.

– Šef je već zaista puno toga rekao. Atmosfera je odlična, mogu reći, imamo četiri utakmice bez poraza iako smo mogli više u Doboju kod Kanja i u Zenici. Gledamo naprijed, ulazimo maksimlalno motivisani. Oni su dobra ekipa i opasna ekipa, ali mi igramo na domaćem terenu, i uz maksimalnan pristup možemo do tri boda, rekao je Uglješa Radinović.

ugljesa_radinovic_fk_zeljeznicar

Konferenciji za medije je prisustvovao i Naser Husić, predstavnik Informativnog centra za gluhe, te je Naser cijeli tok konferencije prevodio na jezik gluhih. Na ovaj način želimo pružiti podršku toj populaciji koja je marginalizirana, pokazati naše društveno odgovorno poslovanje te biti primjer ostalim sportskim kolektivima.

Utakmica se igra u nedjelju sa početkom od 19 sati.