Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Novosti”: Zapad Dodiku priprema izolaciju i hapšenje?!

naslovna-velika

Zvanično Sarajevo uz političku podršku uticajnih zapadnih zemalja pokušat će poslije referenduma u Republici Srpskoj da Milorada Dodika uvuče u političku izolaciju, a nije isključeno ni da će krivično da ga gone zbog kršenja Ustava BiH i Dejtonskog sporazuma, pišu današnje beogradske “Novosti”.

Prema “Novostima” ovo bi mogle da budu najoštirije političke posljedice po predsjednika RS koji je označen kao pokretač i organizator referenduma.

“Praktično, Dodiku bi mogla da se ograniči sloboda kretanja nakon izjašnjavanja građana o Danu RS jer, pod prijetnjom hapšenja, ne bi mogao da putuje u Sarajevo, ali ni u one zapadne zemlje koje se oštro protive referendumu”, pišu “Novosti” koje spinuju i o istovremenom “naoružavanju Bošnjaka i pripremama za rat”!?

“U pograničnom potezu oko Drine, gdje su Bošnjaci u većini, kao i na rubnim pojasevima oko Sarajeva, intenzivirana je vojna obuka stanovništva pod maskom rada lovačkih društava koja se masovno osnivaju.

Ta saznanja imaju bezbjednosne službe Srbije koje procjenjuju da sama Armija BiH ne bi imala potencijala da povede rat protiv Srba bez pomoći nekog sa strane”.

Prema informacijama “Novosti”, oko 50 posto vojnih skladišta nalazi se na teritoriji RS, ali su vitalne baze u pograničnim dijelovima sa Hrvatskom.