Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Petrović nakon Goražda: Trasirali smo put u četvrtfinale

slavko_petrovic_fk_zeljeznicar

Trener Željezničara Slavko Petrović izjavio je poslije utakmice osmine finala Kupa BiH u kojoj je tim s Grbavice slavio s 5:1 da je zadovoljan prikazanom igrom svojih igrača.

Dodao je da iako je teren bio loš da je Željezničar odigrao kvalitetnu utakmicu i zasluženo slavio.

– Bila je fer i korektna borba. Iziritirao me penal koji je protiv nas dosuđen, jer je Nikolić sugerirao da ga lopta nije pogodila u ruku. Pokazivao je sudiji otisak na dresu gdje ga je lopta pogodila. Drugu situaciju koju bih htio da spomenem jeste da stvaram ovdje familiju. Zvidžduci jednog dijela navijača pri ulasku Bogičevića su me iznervirali. Ne interesuje me šta je bilo prije, on je naš igrač koji će nam pomoći. Mi smo familija. S ovom utakmicom smo trasirali put u četvrtinu finala, poslije zimske pauze se možemo koncentrirati na drugu frontu – rekao je Petrović na pres-konferenciji.

Zaključio je da plan tima s Grbavice teče po planu i da je sada najbitinije da se u prvenstvu osvoje tri boda protiv Olimpica.

Osvrnuo se i na 18-godišnjeg Denisa Žerića koji je večeras postigao svoj prvijenac u dresu ‘Plavih’.

– Ja imam i oko i srce za mlade igrače, ali ne želim ih ubacivati u žestoku vatru da ne pregore. On će dobiti minutažu, to nije sporno. Mlade igrače treba brusiti, on je talenat, žao mi je što nije dao drugi gol koji bi mu puno značio – zaklljučio je Petrović.

Uzvratni meč između Željezničara i Goražda igra se za sedam dana.