Petrović: Široki nam je pokazao šta znači dobra realizacija

petrovic

Fudbaleri Širokog Brijega finalisti su Kupa Bosne i Hercegovine, nakon što su večeras na Grbavici savladali Željezničar s 3:0.

U prvom meču na Pecari Širokobriježani su bili bolji s 1:0, te s ukupnim rezultatom od 4:0 idu u finale gdje će igrati protiv Sarajeva.

Nakon utakmice trener Željezničara Slavko Petrović nije mogao biti zadovoljan, dodavši da nije jednostavno nakon pet minuta dopusti protivniku da postigne gol.

– Nakon toga je došao i drugi. Imali smo penal u prvom poluvremenu koji nismo iskoristili i još šansu preko Stevanovića. Mislim da nam je Široki pokazao šta znači dobra realizacija i čestitam im – dodao je Petrović.

Smatra da je najveći problem njegove ekipe bio greška na početku utakmice i loša realizacija. Željezničar je danas promašio dva penala.

– Svi smo krivi jer smo izgubili utakmicu. Vježbali smo penale, jučer su svi pogađali na treningu, a vidjeli smo danas šta se desilo – poručio je trener ‘plavih’.

Trener Širokobriježana Goran Sablić izjavio je da je njegova ekipa večeras taktički bila na visini zadatka.

– Odigrali smo dobro i disciplinirano, dobro otvorili utakmicu a 2:0 donijelo mnogo olakšica. Imali smo dobru kontrolu i još nekoliko prilika. Zadovoljan sam. Važno je bilo analizirati protivnika i za nas nije bilo nepoznanica – zaključio je Sablić.