Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Serija A

Pjanić se uhvatio za nogu i uz bolnu grimasu izašao sa terena

pjanic (1)

Pjaniću je nakon jednog duela sa igračem Leccea ukazana pomoć, nakon čega se pridigao, uhvatio za butinu i uz bolnu grimasu na licu napustio teren

Miralem Pjanić, fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine ponovo je bio u startnoj postavi Juventusa na gostovanju kod Leccea. Međutim, bh, reprezentativac zbog povrede je morao je napustiti igru u u 67. minuti i ustupiti mjesto Samiju Khediri, prenosi Anadolu Agency (AA).

Pjaniću je nakon jednog duela sa portivničkim igračem ukazana pomoć, nakon čega se pridigao, uhvatio za butinu i uz bolnu grimasu na licu napustio teren. Odmah je reagovao trener “Stare dame“ Maurizio Sarri i izveo ga iz igre.

Ovo je jako loša vijest za Roberta Prosinečkog, selektora reprezentacije BiH koju u novembru čekaju preostale dvije utakmice kvalifikacija za EURO 2020 protiv Italije i Lihtenštajna. No, iz “Juvea“ se još uvijek nisu oglasili o kakvoj je povredi riječ i koliko će Pjanić odsustvovati sa terena i da li će uopšte propustiti neku utakmicu.

Inače, potpuno neočekivano Lecce se pokazao kao “tvrd orah“ protiv Juventusa. Susret devetog kola Serije A završio je neriješeno 1:1, a oba tima su golove postigli iz penala. Prvo je Paolo Dybala doveo goste u vodstvo u 50. minuti, da bi šest minuta kasnije izjednačio Marco Mancosu.

U samoj završnici utakmice Gonzala Higuaina je laktom pogodio golman Leccea Gabriel. Argentinski napadač je počeo krvariti, a ljerskarska služba ga je uspjela oporaviti.

Do kraja utakmice je imao i nekoliko pokušaja da bi pred kraj utakmice pao na travnjak, te su ga iznijeli na nosilima i odveli u bolnicu na dodatne pretrage.

Osvojenim bodom Juventus je ostao na vrhu tabele sa 23 boda, ali Inter, koji večeras igra protiv Parme, ima priliku da ga prestigne s obzirom da ima dva boda manje.