Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trener Tottenhama

Pochettino: Teško je primiti sedam golova

Pochettino

Nakon rezultata kao što je ovaj, potrebno je biti smiren. Svi znamo kako se osjećamo, veoma razočarano

Tottenham Hotspur, prošlogodišnji finalista Lige šampiona, sinoć je na domaćem terenu pretrpio debakl u duelu sa Bayernom. U duelu drugog kola grupe “B“ poražen je sa ubjedljivih 2:7, što je Mauricio Pochettino okarakterisao kao predaju svojih igrača u jednom trenutku utakmice, prenosi Anadolu Agency (AA).

Istakao je i da je jako teško primiti sedam golova, ali i da se moraju suočiti sa takvom situacijom i biti potpuno smireni.

“Sada je trenutak da budemo smireni i da ne pogriješimo. Nakon rezultata kao što je ovaj, potrebno je biti smiren. Svi znamo kako se osjećamo, veoma razočarano. To pokazuje našu malu frustraciju tokom utakmice, jer sve do 82. minute bili smo živi. Tim se borio, stvorili smo i nekoliko šansi za postizanje trećeg gola. Ali, oni su bili neumoljivi“, kazao je Pochettino i dodao:

“Osjećam se veoma, veoma razočarano. Osjećam se jako loše jer smo primili sedam golova. To je tako teško podnijeti. Ali, moramo se suočiti sa ovom situacijom. Uvijek je lijepo igrati finale Lige šampiona, i tada je lijepo izaći pred javnost. Sada sam ponovo izašao pred javnost i prihvatio da nismo bili dobri kao što se očekivalo.“

Tottenham je poveo preko Son Heung-mina u 12. minuti, ali je svega tri minute kasnije izjednačio Joshua Kimmich. U posljednjoj minuti prvog dijela Robert Lewandowski donio je prednost 2:1 Bayernu. U nastavku je Serge Gnabry s dva brza gola u 53. i 55. minuti gotovo riješio utakmicu, ali su se “pijetlovi“ golom Harryja Kanea iz penala u 61. vratili u igru. Sve do 83. minute bilo je 2:4, a onda su Gnabrysa s nova dva gola i Lewandowski sa jednim odveli Bayern do velike pobjede 7:2.

Nakon dva odigrana kola u grupi “B” Lige šampiona Bayern je lider sa šest bodova, slijedi ga Crvena zvezda sa tri, te Olympiakos i Tottenham sa po jednim.