Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

banjalučki novinar

Bursać: Izvini Amele, do nas je. Mi ih plaćamo da nas je.u

bursać tuka

Njegov historijski uspjeh nije prenošen ni na jednom televizijskom kanalu u BiH. To je prokomentarisao i banjalučki novinar Dragan Bursać na društvenim mrežama

Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka osvojio je srebrenu medalju u utrci na 800 metara na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

Tuka je u finalu SP-a dionicu istrčao u vremenu od 1:43,47 što mu je najbolji rezultat u sezoni, a osvajanjem srebrene medalje ostvario je i najbolji rezultat u karijeri nakon bronze na SP-u u Pekingu.

Prvo mjesto osvojio je Amerikanac Donovan Brazier s rekordom svjetskih prvenstava 1:42,34, dok je bronza pripala Kenijcu Fergusonu Cheruiyotu Rotichu (1:43,82).

Njegov historijski uspjeh nije prenošen ni na jednom televizijskom kanalu u BiH. To je prokomentarisao i banjalučki novinar Dragan Bursać na društvenim mrežama.

Njegov komentar prenosimo u cjelosti:

“Spremalo se to…

Amel Tuka je bio najbolji u polufinalu u svojoj grupi. Zemlja je osjetila da može do medalje. TV kuće još i više. Opšta je euforija oko SP u Atletici u Kataru.

Utrkivale su se domaće televizije ko će prenositi utrku.

Za naklonost gledalaca borile su se BHTV, FTV i RTRS. Na koncu konaca, plaćamo im pretplatu, pa je i red bio da gledamo našeg najboljeg atletičara kako postaje vicekralj u kraljici sportova.

Desetak minuta poslije 21h zemlja je u ekstazi uz svog heroja, koga gleda na svojim TV kanalima.

Jeste go.no!

Dragi moji i drage moje, za Amela, trku, svjetsko prvenstvo i Dohu u Kataru, mogli ste gledati kod komšija ili nikako.

Jer je.o Amela, pored ludog i zbunjenog i normalnog, pored Mitrovićevog Pinka, pored malih i velikih rijalitija. Je.o viceprvaka svijeta pored ratnih zločinaca, usmrđelih političara i nešto kurvarluka.

Izvini Amele, nije do tebe, do nas je i ovih naših, što im plaćamo da nas jebu.

A spremalo se to…”