Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Engleski mediji

Pogba će šokirati transferom, učinit će jednu od najvećih nogometnih izdaja!?

pogba instagram

Bio bi to kontroverzan transfer, nalik onom Carlosa Teveza iz 2009. godine kada je upravo United zamijenio njegovim gradskim rivalom

Paul Pogba ovo ljeto će postati slobodan igrač i izvjesno je da će napustiti Manchester United. United ne pokazuje interes za produženje suradnje nakon što je Pogba ljetos odbio prvu i zasad jedinu ponudu kluba.

Najkonkretnije se s Pogbom dosad povezivao Paris Saint-Germain, ali ostrvski mediji, uključujući Guardian, Daily Mail i The Sun, sinoć su prenijeli novu vijest.

Manchester City razmišlja o dovođenju Pogbe! Jasno, učinio bi to bez odštete, a Pogba bi morao pristati na manju platu nego što je imao o Unitedu. Pogba je otvoren za takvu opciju i volio bi raditi pod Pepom Guardiolom, piše Guardian, a Guardiola ga vidi u nešto dubljoj roli u sredini terena. City traži pojačanje na toj poziciji jer će ovo ljeto ostati bez kapitena Fernandinha.

Bio bi to kontroverzan transfer, nalik onom Carlosa Teveza iz 2009. godine kada je upravo United zamijenio njegovim gradskim rivalom. Pogba je Unitedov igrač bio u dva navrata – došao je kao 16-godišnjak iz Francuske, ali nije dobio priliku u prvoj ekipi. Nakon što je briljirao u četiri godine u Juventusu, United ga je 2016. vratio za 105 miliona eura.

Prema svim izvještajima otočkih medija posljednjih tjedana, u City bi trebao doći Erling Haland, još jedan igrač čiji je menadžer bio nedavno preminuli Mino Raiola. Paul Pogba mogao bi njegovim stopama.