Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"lijep k'o slika"

Pogledajte bezobrazluk predsjednika Nogometnog saveza BiH

begic (1)
Nepoštivanje mjera distance i nošenja maske tokom poziranja na Sarajevskom aerodormu. Direktoru jednog od sektora na Aerodromu i predsjedniku NSBiH Elvedinu Begiću očito je bilo bitno da ga se prepozna na slici.

Predsjedniku NSBiH očito je bitnije kako će ispasti na fotografiji, nego poštovati pravila ponašanja koja bi trebala da vrijede za sve

Danas je na sarajevski aerodrom sletio avion iz Azerbejdžana u kojem je stigla pomoć za borbu protiv koronavirusa.

Pomoć je stigla nakon dogovora predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i predsjednika Azerbejdžana Ilhama Aliyeva, a u koordinaciji Ministarstva vanjskih poslova i Ministarstva sigurnosti naše zemlje.

U odbor za doček pomoći iz Azerbejžana ugurao se i jedan od direktora na Sarajevskom aerodromu Elvedin Begić, koji u slobodno vrijeme godinama sjedi u fotelji predsjednika Nogometnog saveza BiH.

Iako je u Federaciji BiH na snazi naredba o obaveznom nošenju maski i socijalnom distanciranju, Begić na fotografiji nema masku dok puše za vrat dužnosnicima koji su se pojavili na dočeku.

Predsjedniku NSBiH očito je bitnije kako će ispasti na fotografiji, nego poštovati pravila ponašanja koja bi trebala da vrijede za sve. A, da ne govorimo o tome kako svojim ponašanjem daje loš primjer običnim ljudima, koje policija kažnjava ukoliko izađu bez maske.

Šta je Begić radio na dočeku, nije poznato. Inače, prvi čovjek NSBiH voli se slikati u društvu bošnjačkih političara, posebno kada je vrijeme fudbalskih izbora.

Slika, kažu, govori više od hiljadu riječi. I ova je upravo takva. Bh. političari se utrkuju ovih dana kada su svečanosti dočeka međunarodne humanitarne pomoći u pitanju. Za socijalnu distancu, kada je fotkanje u pitanju, baš ih briga. To je valjda za obične ljude!

https://www.facebook.com/747053091978616/videos/2677035359239226