Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pojačane mjere bezbjednosti za rimski derbi

dzeko

Više od 770 zaštitara navodno će biti raspoređeno za večerašnju utakmicu polufinala Kupa Italije između rimskih rivala Lazija i Rome, javlja Anadolu Agency (AA).

Posljednja utakmica koja se igrala u noćnom terminu igrana je u aprilu 2013. godine, jer gradska vlast nastoji da izbjegne derbi u večernjim satima zbog napetosti između suparničkih navijača.

Dodatne mjere sigurnosti uvedene su kako bi zaštitari bili spremni da djeluju unutar stadiona, ukoliko navijači pokušaju da uklone kontroverzne prepreke od pleksiglasa koje su podignute na tribinama.

Grupe najvatrenijih navijača Lazija i Rome bojkotuju domaće utakmice svojih timova u znak protesta protiv barijera koje su postavljene. I sinoć je u gradu okačen transparent koji poziva vlast na skidanje ograda, a ne na njihovo skraćivanje što je učinjeno kao kompromisno rješenje.

“Možete ih smanjiti, ali ćete morati da ih uklonite kako bi nas vratili“, piše na transparentu.

Italijanski mediji navode da se očekuje da će južna tribina stadiona Olimpico večeras biti prilično prazna. Prva utakmica polufinala Kupa Italije između Lazija i Rome igraće se večeras sa početkom u 20.45 sati. Revanš je na programu 5. aprila na istom stadionu, s tim da će domaćin biti Roma.