Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

fifa

Polufinalisti Svjetskog prvenstva već su zaradili pravo bogatstvo

KATAR 2022 – Bruno Petković zabio za 1:1
09.12.2022., stadion Education City, Al Rayyan, Katar - FIFA Svjetsko prvenstvo, cetvrtfinale, Hrvatska - Brazil. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Polufinalista koji završni turnir na četvrtom mjestu osvojit će 25 miliona USD. Osvoji li bronzanu medalju, reprezentaciji će pripast 27 miliona. Ulaskom u finale i eventualnim porazom u toj utakmici, osvaja se 30 miliona, a ko se popne na najvišu stepenicu osvojit će još vrtoglavih 42 miliona američkih dolara

FIFA je za SP u Katru pripremila nikad veći nagradni fond, od čak 440 miliona dolara, odnosno čak 82 miliona dolara više nego što se dijelilo u Rusiji 2018. godine.

Samim dolaskom na turnir u Kataru reprezentacije su dobile po devet miliona dolara.

Prolaskom grupe, to jest ulaskom u osminu finala, na kontu nogometnih saveza pojavilo se još 13 miliona USD, a ulaskom u četvrtfinale još 17 miliona u istoj valuti.

Polufinalista koji završni turnir na četvrtom mjestu osvojit će 25 miliona USD. Osvoji li bronzanu medalju, reprezentaciji će pripast 27 miliona. Ulaskom u finale i eventualnim porazom u toj utakmici, osvaja se 30 miliona, a ko se popne na najvišu stepenicu osvojit će još vrtoglavih 42 miliona američkih dolara.

Samo usporedbe radi, Francuska je za zlato u Rusiji dobila četiri miliona manjel.