Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

hercegovački derbi

Posušje na pobjedu protiv Širokog čeka punih 15 godina

karacic
Karačić i Dadić (Foto: Fena)

Trener Posušja Branko Karačić istaknuo je kako za obje ekipe ova utakmica ima veliko značenje i da su igrači svjesni izazova koji ih očekuje

U 30. kolu Premijer lige BiH na Pecari se sastaju NK Široki Brijeg i HŠK Posušje, a utakmica je na rasporedu u subotu s početkom u 18 sati.

Posušje na pobjedu protiv Širokog Brijega čeka još 11. maja 2008. godine kada su na Mokrom Docu slavili rezultatom 1:0. Od navedene utakmice odigrano je čak sedam međusobnih susreta, a omjer je na strani Širokog Brijega koji je slavio u četiri utakmice, dok su tri završene neriješenim rezultatom.

Trener Posušja Branko Karačić istaknuo je kako za obje ekipe ova utakmica ima veliko značenje i da su igrači svjesni izazova koji ih očekuje.

-Ovo će biti jako teška utakmica protiv kvalitetne momčadi Širokog. Utakmice ovih klubova uvijek budu energične i pune naboja. Znamo da je njima isto jako bitna utakmica kao što je i nama. Oni su u nešto boljem položaju, jer im se vraća energija koja ih je krasila u prvom dijelu sezone pod vodstvom Ivice Barbarića. Međutim, mi nemamo razloga strahovati, jer ako budemo hrabri i čvrsti možemo se vratiti zadovoljni iz Širokog Brijega – rekao je Karačić.

Dodao je kako imaju određenih kadrovskih problema, ali da je većina igrača spremna.

Također, naglasio je i da želi borbenost od svojih igrača na Pecari.

-Greorgijević i Begić su propustili prošlu utakmicu protiv Zrinjskog i to su jako bitni igrači za nas, ali pravo stanje ćemo znati tek nakon današnjeg treninga. Svaki igrač je jako bitan i mi moramo gledati kako rasporediti snage i biti koncentrirani, kako bismo se vratili u Posušje s povoljnim rezultatom. Ne smijemo biti anemični kao protiv Zrinjskog i moramo pokazati borbenost na ovoj utakmici na Pecari – kazao je trener Posušja.

Lijevi bočni igrač Tomislav Dadić napominje kako im je teško pao poraz od Zrinjskog, ali da su spremni odigrati kvalitetnu utakmicu protiv Širokog Brijega.

-Ozračje u momčadi nikada nije dobro nakon poraza i težak je tjedan iza nas. Međutim, mi idemo s pozitivnim razmišljanjem u Široki Brijeg i želimo upisati pozitivan rezultat – rekao je Dadić.

Dodao je kako očekuje pravu nogometnu atmosferu na Pecari i da se nada pozitivnom rezultatu.

-Ne želim ništa obećavati, ali mogu samo reći da ćemo dati sve od sebe na terenu. Nekada to bude bolje, a nekada lošije – zaključio je branič Posušja.