Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjednik Bayerna jedva dočekao Ozilov odlazak: “Bio je sra*e godinama”

ozil

Predsjednik minhenskog Bayerna Uli Hoeness oštro je kritikovao veznjaka Arsenala Mesuta Ozila koji je objavio svoje povlačenje iz njemačke reprezentacije zbog uvreda na političkoj i rasnoj osnovi.

Ozil je u nedjelju objavio kako je ponižavan tokom nastupa za reprezentaciju zbog susreta s predsjednikom Turske Erdoganom nedugo prije Svjetskog prvenstva.

Kazao je da njegova fotografija sa Erdoganom nema političke konotacije, već da je odavanje počasti svom turskom porijeklu.

Govoreći za SportBild, Hoeness je kazao kako ga je obradovala vijest o Ozilovom odlasku iz reprezentacije.

“Ozilova igra je sra*e već godinama. Zadnji klizeći start je osvojio još prije prošlog Svjetskog prvenstva. Sve što radi na terenu je da ubacuje duge lopte. Sad svoje loše igre prikriva ovom fotografijom”, kazao je Hoeness.

Dodao je i da je on slaba tačka svog tima.

“Kad god je Bayern igrao protiv Arsenala, ciljali smo da napadamo Ozila jer je on slaba tačka svoje ekipe”, oštar je bio Hoeness.

Ozil je za Njemačku debitovao 2009. i zabilježio je 23 gola u 92 nastupa, te je bio jedan od ključnih igrača u osvajanju svjetske titule 2014.

Dok je Ozil u Brazilu dizao pehar, Hoeness je započinjao tri i po godine zatvorske kazne zbog izbjegavanja poreza, a 2016. je opet izabran na poziciju predsjednika bavarskog giganta.