Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjednik države prekinuo utakmicu jer mu je bila dosadna

president-mauritanie-super-coupe-730×430

Nevjerojatna situacija dogodila se na utakmici Superkupa u Mauretaniji koju su igrale Tevragh i Ksar, a glavnu ulogu pritom nisu imali nogometaši ta dva tima već predsjednik države Mohamed Ould Abdul Aziz.

S namjerom da pogleda utakmicu stigao je mauretanijski predsjednik na njeno poluvrijeme a informacije koje stižu kazuju da mu ona baš i nije bila zabavna.

Odlučio ju je stoga, pri rezultatu 1-1 u 65. minuti, skratiti pa su timovi odmah poslane da pitanje pobjednika riješe udarcima s bijele tačke.

Izvinio se Abdul Aziz zbog svog čina opravdavši sve zatrpanošću svojega rasporeda i uručio trofej pobjednika sastavu Tevragha čiji su igrači bili precizniji u raspucavanju.

“Prekid utakmice prihvatile su obje ekipe i to znači da nije bilo kršenja pravila. Nogomet je poznat po svojoj fleksibilnosti, a posebno kada su sve strane s time suglasne”, rekao je predsjenik tamošnjeg nogometnog saveza.

Kasnije je stiglo i službeno očitovanje Saveza u kojem se demantira uplit predsjednika i dodaje da je meš skraćen zbog organizacijskih problema te nakon konzultacija i pristanka obje ekipe.