Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prepoređeni Gascoigne: Noćna mora su mi bile vijesti iz Gaze (VIDEO)

gaza

Legenda engleskog i svjetskog nogometa Paul Gascoigne godinama puni novinske stupce svojim ispadima i borbom protiv psihoza, droge i alkohola, a u novom dokumentarnom filmu otkrio je neke detalje iz svog života koje su do sada bili nepoznati javnosti.

“U jednom trenutku sam došao u fazu da mrzim subote uvečer, jer ko može znati što će o meni napisati u nedjeljnim novinama. A reći ću vam što mi je nekad bila najgora noćna mora – pojas Gaze”, otkrio je suludu priču popularni Gazza uoči izlaska dokumentarnog filma o svom životu i objasnio kako je ‘proživljavao drame’ na svaku vijest u kojoj bi čuo svoje ime, a zapravo se radilo o izvještajima iz turbulentnog pojasa Gaze.

“Znate za izraz ‘pojas Gaze’, sjećate se tih vijesti? To me je ubijalo. Sjedim u kući, brijem se i odjednom čujem iz sobe ‘… a u pojasu Gaze…’ i pretrnem. Što je sad? I onda shvatim da pričaju o pojasu Gaze. Jedva sam čekao da završe te vijesti”.

Bivši engleski reprezentativac je glavna zvijezda biografskog dokumentarca pod nazivom “Gascoigne”, koji se premijerno prikazuje u Londonu ovoga ponedjeljka.

“U ovom sam filmu otkrio stvari koje nisam rekao nikome. Sada se oporavljam i drago mi je da je objavljen. Ja ga još nisam pogledao, ali znam o čemu se radi jer sam sve to proživio. Za mene će to biti jako teško i emotivno za gledati”, zaključio je 47-godišnji Gascoigne koji uoči premijere filma izgleda neprepoznatljivo dobro.