Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Britanski mediji

Pronađen avion u kojem je bio Emiliano Sala!

sala

Sala i Ibbotson su nestali 22. januara, a smatra se da su obojica izgubili živote u nesreći

U nedjelju ujutro na dnu La Manchea pronađen je nestali avion tipa Piper Malibu kojim je na relaciji Nantes – Cardiff letio argentinski nogometaš Emiliano Sala, a koji je 21. januara nestao s radara, objavili su britanski i francuski mediji u nedjelju navečer pozivajući se na informacije iz Odjela za istraživanje avionskih nesreća.

Avionom je upravljao pilot David Ibbotson, a on i argentinski nogometaš, 15 miliona funti vrijedno pojačanje engleskog premijerligaša Cardiffa, proglašeni su nestalima uz pretpostavku da nisu preživjeli nesreću, podsjeća Hina.

Ostaci aviona pronađeni su u potrazi finansiranoj s 324.000 funti privatnih sredstava, uz pomoć dva plovila koja su sonarom pretraživala dno Engleskog kanala, u suženom području veličine četiri kvadratne milje.

Prema izvještaju reportera Sky Newsa ostaci aviona prvi su put opaženi oko devet sati ujutro po lokalnom vremenu, na lokaciji oko 24 milje sjeverno od kanalskog otoka Gurnseyja. Plovila su još nekoliko puta prošla područjem u kojem su prvi put opazili obrise aviona, kako bi točno označili mjesto na kojem se nalazi. U kasnijim večernjim satima avion je identificiran kao onaj kojim je letio Emiliano Sala.

Koordinator potrage David Mearns potvrdio je da je policija vijest o pronalasku aviona prenijela porodicama Emiliana Sale i Davida Ibbotsona.

Istraživačke ekipe specijaliziranog odjela za avionske nesreće ostale su na mjestu na kojem su opaženi ostaci, kako bi krenuli u podvodnu potragu i identifikaciju aviona. Nakon što završe s tim postupkom, bit će pokrenuta operacija izvlačenje ostataka aviona.

Sala je trebao postati fudbaler Cardiffa, u koji je prešao iz Nantesa gdje ga je trenirao naš Vahid Halilhodžić.

Vaha nije mogao suzdržati suze, zaplakao je na klupi