Fudbal

Najavili žalbu

Prvak Kosova zbog koronavirusa izbačen iz Lige prvaka

13/08/2020

Prilikom dolaska u Švicarsku prošle sedmice čitava ekipa Drite bila je testirana na koronavirus i svi su testovi bili negativni, ali se pred utakmicu situacija promijenila s dvojicom igrača

U utorak je u Švicarskoj trebala biti odigrana utakmica preliminarne faze Lige prvaka između Linfielda i Drite, ali je otkazana jer su dvojica igrača Drite zaražena koronavirusom.

Švicarske vlasti zbog toga su odlučile poslati cijelu ekipu Drite u izolaciju, a UEFA je donijela odluku da će kosovskog prvaka izbaciti iz Lige prvaka i utakmicu registrovati rezultatom 3:0 za Linfield, prvaka Sjeverne Irske.

“Neobična i brza odluka UEFA-e koja uopće nije tražila dodatna objašnjenja ili očitovanja našeg kluba. Glavni razlog ovakve odluke je da se utakmica nije mogla odložiti za više od tri dana, a za nas je zatražena desetodnevna izolacija. Pogođeni smo i tužni zbog ovakve odluke te najavljujemo žalbe. Ovo nije kraj”, poruka je kosovskog prvaka.

Prilikom dolaska u Švicarsku prošle sedmice čitava ekipa Drite bila je testirana na koronavirus i svi su testovi bili negativni, ali se pred utakmicu situacija promijenila s dvojicom igrača.

Prošle sedmice Drita je u Nyonu savladala andorski Inter Escalades s 2:1, dok je Linfield bio bolji od Tre Fiorija iz San Marina s 2:0.

Linfield će u prvom pretkolu Lige prvaka gostovati kod poljske Legije.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.