Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mup ks

U Sarajevu ubijen mladić i ranjena djevojka, više osoba je uhapšeno

Radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela “ubistvo” i “ubistvo u pokušaju” policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su identifikovali, pronašli i lišili slobode tri osobe koje se dovode u vezi sa ovim krivičnim djelima

Sinoć oko 23.30 sata MUP KS je obaviješten da je došlo do narušavanja javnog reda i mira svađom više lica u ulici Ranovačka, naselje Ahatovići, područje općine Novi Grad Sarajevo.

– Usljed upotrebe noža tjelesne povrede zadobilo jedno muško lice koje je od istih preminulo na mjestu događaja, dok je jedno žensko lice zadobilo lahke tjelesne povrede, te je nakon ukazane ljekarske pomoći od Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, prevezeno i hospitalizovano na Klinici za torokalnu hirurgiju KCUS – saopćeno je iz MUP-a KS.

Radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela “ubistvo” i “ubistvo u pokušaju” policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su identifikovali, pronašli i lišili slobode tri osobe koje se dovode u vezi sa ovim krivičnim djelima.

– Uhapšeni su smješteni u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, te će nad njima tokom dana biti izvršena kriminalistička obrada.

O svemu je upoznata dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koja je izašla na mjesto događaja i rukovodila uviđajem – naveli su iz MUP-a KS.

Više informacija o ovom događaju biće poznato tokom dana.