Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

španski strateg najavio derbi

Rafa Benitez ne vjeruje Ibri i društvu: Tri kluba će voditi bitku za Scudetto

Iskusni fudbalski stručnjak osvrnuo se i na period proveden na klupama Intera i Napolija

Milan, Inter, Napoli, Juventus… Godinama unazad na Apeninima trka za šampionsku krunu nije bila ujednačenija i dugo Stara dama nije imala pred sobom toliko rivala željnih da je svrgnu sa trona na kojem je već devet godina.

Činjenica je da Juventus ove godine ne bilsta u šampionatu, prosipao je torinski klub tokom prethodnih 11 kola bodove protiv Beneventa, Lazia, Verone, Crotonea i Rome, ali pored blijedih izdanja tima Andree Pirla, posebno na strani, ne treba zanemariti ni činjenicu da su Milan, Inter i Napoli konačno pokazali potencijal da prekinu nevjerovatnu dominaciju osvajača čak 36 Scudetta.

Preporođeni Milan aktuelni je lider i tim koji je pokazao najviše u dosadašnjem dijelu sezone, ali svoju šansu iza ekipe Stefana Piolia vrebaju Inter i Napoli, dvojac koji će večeras od 20.45 na stadionu Giuseppe Meazza odmjeriti snage u okviru 12. kola Serie A.

Utakmica posljednja dva vicešampiona Italije pokazat će od kakvog su materijala zaista sačinjeni glavni konkurenti Milana i Juventusa u trci za tron, a pred meč u evropskoj prijestonici mode, o ovom duelu govorio je Rafael Benitez, bivši trener Intera i Napolija.

“Ostvario sam pobjede u oba grada. Vezan sam za obje strane, ali više sam vremena proveo u Napulju i smatram da je imao veći uticaj na mene, na svim nivoima. Ne bih imao ništa protiv da Napoli pobijedi večeras”, rekao je Benitez za Corriere dello Sport.

Ipak, španski strateg, ne bi imao ništa protiv ni da Inter nastavi put ka tituli koju sanja od daleke 2010. godine.

“Juventus ostavlja utisak da se opustio, ali to je samo utisak. Nerazuri vrše pritisak i svakako da bih volio da uspiju da istraju do kraja i stignu do trofeja. Milan igra odlično, Sassuolu i Romi ide dobro, ali na kraju očekujem da u borbi za Scudetto ostanu Inter, Juventus i Napoli. Korona virus je promijenio navike, skratio pripreme i realni kvalitet će se vidjeti tek na duže staze”.

Iskusni fudbalski stručnjak osvrnuo se i na period proveden na klupama Intera i Napolija. U milanskom klubu je u junu 2010. godine nasledio Josea Mourinha, ali je Nerazure napustio već krajem decembra, dok se u Napulju zadržao od maja 2013. do kraja sezone 2014/15.

“Periodi u oba kluba su me obogatili, stekao sam prijatelje u Milanu i Napulju. U Interu sam se kratko zadržao, branili smo tripletu i uprkos osvojenom Superkupu Italije i Svjetskom klupskom prvenstvu nisam ostao na klupi. Tokom dvogodišnjeg perioda u Napulju uspjeli smo da kvalitetom skrenemo pažnju. Pored nedodirljivog Juventusa smo osvojili Kup Italije, a ogromne zasluge imao je De Laurentis koji je ulaganjima napravio presudni korak na putu kluba do zapaženog mjesta na međunarodnoj sceni”, rekao je Benitez.

Inter poslije 11 kola ima sedam pobjeda, tri remija i poraz, dok je Napoli ostvario osam trijumfa, a u tri utakmice ostao je preznih šaka.

Inter je blagi favorit u večerašnjem derbiju, kladionica MOZZART na pobjedu domaćina ponudila je kvotu 2,35.

Prema viđenom u proteklih 11 kola, večeras bi trebali vidjeti utakmicu s puno golova. Obje ekipe su na prosjeku daleko iznad tri gola u njihovim dosadašnjim utakmicama. MOZZART za 3+ golova nudi kvotu 1,60.

Ukoliko ste ljubitelj sportskog klađenje sve kvote MOZZART-a za susret Inter – Napoli možete pogledati OVDJE.

Standings provided by SofaScore LiveScore