Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Eko HUB Blagaj

Ekolozi čistili kulturno-historijsku stazu Blagaja

Eko HUB Blagaj, kojim koordinira Omladinski klub Novi Val Blagaj, pokrenut je u sklopu projekta “Misli o prirodi!

Eko HUB Blagaj, kojim koordinira Omladinski klub Novi val, bio je organizator akcije čišćenja sa lokalnom zajednicom Blagaj, održanom u u Eko centru Blagaj, kao i na na lokaciji kulturno-historijske staze Vrelo Bune, u Bosni i Hercegovini. Akciju su proveli članovi udruženja: STK Blagaj City, Bunica Boating, Laks, Grad Mostar, kao i lokalno stanovništvo blagajskog kraja, javlja Anadolu Agency (AA).

Aktivnosti se trebala pridružiti i ambasadorica Švedske u Bosni i Hercegovini Johanna Stromquist, koja je u posljednji čas ipak otkazala svoj dolazak. Eko HUB Blagaj, kojim koordinira Omladinski klub Novi Val Blagaj, pokrenut je u sklopu projekta “Misli o prirodi!”, koji implementira Centar za promociju civilnog društva, a finansijski podržava Švedska.

Učesnici su se strogo pridržavali svih epidemioloških mjera tokom realizacije akcije, a od strane organizatora će biti obezbjeđena zaštitna oprema.

“Odazvalo se mnogo udruženja i njihovih članova, a radili smo na potezu kulturno-historijske staze, te vrela Bune. Hvala i Gradu Mostaru, koji je bio partner projekta. Ustupili su nam i infrastrukturu, bager, kamione, trimere, koji su nam dosta olakšali posao. Bilo je i ovog puta nažalost mnogo otpada, koji nije bio vidljiv golim okom“, rekao je predsjednik Novog vala Adnan Đuliman.

Ovo je, inače, jedna u nizu akcija ove vrste u Blagaju u posljednje vrijeme.