Evropska liga

Rasistički napad na golmana turskog tima u Ljubljani

golman

Trener Yeni Malatyaspora Sergen Yalcin je također osudio rasistički napad na Farnollea

Golman Yeni Malatyaspora Fabien Farnolle, inače iz Benina, bio je izložen rasističkom napadu nakon što je njegova ekipa u drugom pretkolu Evropske lige eliminisala Olimpiju iz Ljubljane, javlja Anadolu Agency (AA).

“Svaki igrač je spreman na moguće incidente tokom meča, pa tako i ja. U nogometu će uvijek postojati neki pritisci. Ipak, poslije ovog meča dogodile su se vrlo sramotni postupci. Zato osuđujemo takvo ponašanje. Možda ne treba ovo pripisati cijeloj zemlji, ali ljudi koji su ovo uradili trebaju se stvarno stidjeti. Mi smo ovdje došli da igramo nogomet, ljudima donosimo trenutke radosti. Vrlo je ružno praviti razliku između bijelaca ili Afrikanaca. To je nešto čega bi se trebalo stidjeti”, kazao je Farnolle za “TRT Spor” nakon meča.

Trener Yeni Malatyaspora Sergen Yalcin je također osudio rasistički napad na Farnollea.

“Na meču su se desile nemile scene. Naš golman je bio izložen rasističkom napadu. Plakao je nakon toga. Oponašali su majmuna. Osuđujemo tako nešto u samoj Europi”, rekao je Yalcin.

Nogometaši Olimpije iz Ljubljane u drugom pretkolu Europske lige eliminisani su od turske ekipe Yeni Malatyaspor koja je u dvomeču bila bolja s ukupnih 3:2.

Nakon remija 2:2 u prvom meču u Turskoj, Olimpija je u uzvratu u Ljubljani poražena s minimalnih 0:1 čime je Yeni Malatyaspor izborio plasman u treće pretkolo takmičenja. Strijelac za gostujuću ekipu je bio Adis Jahović u 77. minuti meča.