zidane na mukama

Real hoće da se riješi najskupljeg igrača, ali niko ga neće

real

Na prodaju je i Mariano Diaz koji pak nikako ne želi otići iz Reala, ali mu je klub poručio da potraži novu sredinu

Mediji su nakon izbijanja krize s korona virusom pisali kako će se Real Madrid okrenuti svojim mladim igračima i da neće puno kupovati u ovom prelaznom roku.

Ipak, pad cijena igrača i solidna Realova finansijska situacija ipak su promijenili planove na Santiago Bernabeuu, piše AS.

Real će i dalje pojačanja crpiti iz kadra mladih igrača koji su ili na posudbi ili u kadru druge ekipe, ali će svejedno potrošiti oko 100 miliona eura na trojicu igrača koje Zidane želi. No, Real taj novac neće potrošiti olako već ga namjerava nadomjestiti prodajom igrača koji nisu u Zidaneovim planovima.

Ko je sve na transfer listi

Achraf Hakimi već je prodan Interu za 40 miliona eura, a Real će na transfer listu staviti i Borju Mayorala koji je prošle sezone bio na posudbi u Levanteu.

Na prodaju je i Mariano Diaz koji pak nikako ne želi otići iz Reala, ali mu je klub poručio da potraži novu sredinu. Veznjak Oscar Rodriguez je već dvije godine na posudbi u Leganesu i teško će do mjesta u prvoj ekipi, dok Reguilona (na posudbi u Sevilli) odavno želi pola Evrope.

Sve bi bilo puno lakše da na transfer listu može i Gareth Bale, odnosno da ga neko želi kupiti. No, AS piše da su se u Madridu pomirili s činjenicom da Velšanina nikome neće moći prodati jer niko nije lud da preuzme njegovu plaću od 20 miliona eura po sezoni pa će Bale vjerovatno do kraja ugovora u Madridu do 2022. godine igrati golf.

Novac od prodaje ovih ili barem većine ovih igrača Real će iskoristiti da pokuša dovesti Dayota Upamecana, Donnyja van de Beeka i Eduarda Camavinge.