Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

La Liga

Real Viniciusu u novi ugovor stavlja ogromnu otkupnu klauzulu

vinicius22

Vinicius je ugovor potpisao još kao 16-godišnjak, na proljeće 2017., i stigao nakon 18. rođendana.

Iako Viniciusov ugovor vrijedi do ljeta 2024. godine, Real Madrid će mu već na kraju sezone ponuditi novi, pišu španski mediji, a AS donosi detalje.

Mladi Brazilac jedan je od najslabije plaćenih igrača Reala, a po učinku je drugi najbolji. Ove je sezone samo Karim Benzema (14) dao više od njegovih devet golova u svim takmičenjima.

Vinicius je ugovor potpisao još kao 16-godišnjak, na proljeće 2017., i stigao nakon 18. rođendana. AS piše da trenutno zarađuje tri miliona eura godišnje, više samo od Lunina i Valleja.

Novi ugovor će mu primanja više nego udvostručiti jer bi od ljeta trebao zarađivati osam miliona i tako postati jedan od najplaćenijih realovaca, a u novom će mu ugovoru biti i otkupna klauzula od milijardu eura. Takve klauzule doduše nisu neobične u najvećim španskim klubovima. I aktuelna mu iznosi 700 miliona, ali sada će se izjednačiti sa svjetskim rekorderima Benzemom te Pedrijem i Ansuom Fatijem, kojima je Barcelona u nove ugovore stavila identičnu klauzulu.

AS piše da će Viniciusov novi ugovor biti u rangu onih koje imaju Marcelo i Isco, nešto manji od Modrićevog i Benzeminog, koji zarađuju oko 10 miliona, dok su na vrhu Gareth Bale i Eden Hazard s oko 15 miliona.