Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Remi Širokog i Olimpica u prvoj utakmici finala nogometnog Kupa BiH

nk_siroki_brijeg_fk_olimpic_2-810×567

Nogometaši Širokog Brijega i sarajevskog Olimpica remizirali su u prvom susretu finala Kupa Bosne i Hercegovine, koji je odigran danas na domaćem terenu Širokobriježana – stadionu ”Pecara”.

Meč je završen rezultatom 1:1, a gosti iz Sarajeva su došli do pogotka već u 10. minutu susreta, nakon što je Veldin Muharemović matirao domaćeg golmana Bilobrka.

Od tog trenutka Široki je krenuo dosta ofanzivnije prema golu gostujućeg tima, ali u prvom poluvremenu Sarajlije su uspjele sačuvati svoju mrežu.

U drugom poluvremenu domaći tim je nastavio ofanzivu, a Olimpic je pokušavao kontranapadima doći do drugog pogotka. Petnaest minuta do kraja regularnog dijela utakmice domaći nogometaš Kožulj pogađa prečku, a samo dva minuta kasnije sviran je penal za Široki.

Igrač nad kojim je počinjen prekršaj za najstrožiju kaznu – Wagner, na sebe je preuzeo odgovornost izvođenja penala, ali bio je neprecizan i pogodio stativu.

Ipak, Široki do poravnanja dolazi u 79. minutu, nakon što je na ubačaj Karačića gostujući igrač Regoje postigao autogol.

Do kraja utakmice nije bilo većih uzbuđenja. Remi više odgovara Olimpicu koji ima dobru priliku da za sedam dana na revanšu u Sarajevu osvoji svoju prvu titulu u Kupu Bosne i Hercegovine.