Fudbal

Rođeni Mostarac i Wengerov bivši pomoćnik ima novi posao (VIDEO)

16/08/2019

Nogometnu je karijeru započeo u mostarskom Veležu

Nekadašnji nogometaš Veleža i trener koji je najveći dio karijere proveo u engleskom Premiershipu, Boro Primorac novi je voditelj Akademije HNK Hajduk ”Luka Kaliterna”, objavio je splitski klub na svojoj stranici.

“Velika mi je čast biti tu, Hajduk je dio moga srca, najveći klub u Hrvatskoj. Ovo je velika obaveza, mislim da možemo učiniti navijače sretnim. Kad su me zvali, odmah sam bio spreman pomoći i napravit ću sve što mogu da imamo više igrača i u hrvatskoj reprezentaciji i u našoj ekipi, da radimo profesionalno. Mislim da imamo već dobre trenere, dosta je Hrvata među najboljim igračima na svijetu.”

Nogometnu je karijeru započeo u mostarskom Veležu u kojem je ostavio zapažen trag i upisao 133 nastupa. Godine 1978. iz Veleža je prešao u Hajduk, s kojim je u sezoni 1978./1979. pod vodstvom trenera Tomislava Ivića osvojio Prvenstvo Jugoslavije. Upisao je ukupno 283 nastupa za Bijele postigavši 53 pogotka.

Iz Hajduka se 1983. godine preselio u LOSC Lille (107 nastupa), a igračku karijeru zaključio je u Cannesu (111). Bio je i reprezentativac Jugoslavije za koju je igrao 14 puta.

Upravo u Cannesu je Primorac počeo i svoju trenersku karijeru, a potom je vodio francuski US Valenciennes.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.