Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

britanski i italijanski mediji

Roma dobija pojačanje: Smalling dolazi na jednogodišnju posudbu

Chris Smalling

Očekuje se da će engleski fudbaler večeras doputovati u Rim, kako bi obavio ljekarske preglede, a zatim i potpisao ugovor s “vučicom”

Prema navodima britanskih i italijanskih medija Chris Smalling, iskusni 29-godišnji defanzivac Manchester Uniteda, blizu je dolaska na jednogodišnju posudbu u Romu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Očekuje se da će engleski fudbaler večeras doputovati u Rim, kako bi obavio ljekarske preglede, a zatim i potpisao ugovor s “vučicom”. Navodno će Roma Unitedu za posudbu Smallinga platiti tri miliona eura. U sklopu dogovora dva kluba nije uključena opcija otkupa ugovora po isteku posudbe.

Smalling je ove sezone pao u drugi plan nakon dolaska Harryja Maguirea iz Leicester Cityja. Ukoliko se posudba realizuje postaće treći fudbaler Manchester Uniteda koji je ovog ljeta prešao u Italiju. Prije njega u milanski Inter došli su Romelu Lukaku i Alexis Sanchez.

Smalling je na Old Trafford stigao 2010. godine za sedam miliona funti (7,8 miliona eura). Za “crvene đavole” je odigrao 323 takmičarske utakmice i postigao 18 golova. U dresu reprezentacije Engleske upisao je 31 nastup uz jedan pogodak.