Globus

Predsjednik Srbije

Vučić iznenađen “histeričnom kampanjom” zbog tenka pored Zvezdinog stadiona

29/08/2019

On je rekao i da bi više volio da je simbol Zvezde nešto drugo, ali da o tome odlučuju navijači i oni su izabrali tenk.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je bio iznenađen histeričnom kampanjom povodom pojavljivaja “tenka” ispred Marakane, ističući da je gotovo sve što je o tome objavljeno čista laž.

“Kažu, skupile se ubice da slave Vukovar. Tenk kojem je cijev zalivena, nema motor, nema bilo kakve veze sa Vukovarom, ni sa Hrvatskom, ili bilo kojim dijelom Srpske Krajine, ili bilo čime… Mogu da razumijem da se to radi u dijelu hrvatske javnosti, ali u Srbiji – to ne mogu”, rekao je Vučić.

On je rekao i da bi više volio da je simbol Zvezde nešto drugo, ali da o tome odlučuju navijači i oni su izabrali tenk.

Vučić je naveo primjere i drugih evropskih klubova, kao sto je CSKA koji ima tenk ispred stadiona, ili njemački klub Borusija Dortmund koji takođe ima tenk kao simbol, koji još podsjeća na prošla vremena, prenosi Tanjug.

Vučić je istakao i da oklopno vozilo koje se vozi po gradu, a o kojem se takođe pisalo svašta, je samo nadograđeni kamion Tam od iverice, i pokazao njegovu sliku.

“To je to veliko oklopno vozilo koje je narušilo mir u našoj zemlji”, rekao je ironično Vučić i pokazao fotografiju vozila.

On je Partizanu poželio sreću večeras, kako bi Beograd bio jedan od gradova koji ima dva predstavnika u Ligi Evrope, jer je to važno za Srbiju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.