Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Seria A

Roma nakon današnjeg poraza sve dalje od Lige prvaka

edin dzeko 223

Roma je ostala sedma s 54 boda

Fudbaleri Torina napravili su veliki korak ka ostanku u prvoj talijanskoj ligi, oni su u susretu 31. kola na svom terenu svladali Romu 3:1.

Roma je povela u samom otvaranju utakmice kada je Mayoral u 3. minuti iskoristio zbunjenost domaće obrane, a preokret je uslijedio u nastavku.

Da brojne neiskorištene prilike domaćih ostanu nekažnjene pobrinuo se golman Rome Mirante koji je istrčavanjem u prazno omogućio Sanabriji pogodak za izjednačenje u 57. minuti, da bi 14 minuta kasnije Zaza samo minutu po ulasku na teren pogodio za 2:1, on je najbolje reagirao na odbijenu loptu nakon što je Mirante obranio udarac Bellottija. Za konačnih 3:1 pogodio je Rincon u drugoj minuti nadoknade na asistenciju Bellottija.

Torino je sada 15. s 30 bodova, koliko imaju i 16. Fiorentina te 17. Benevento, a pet više od 18. Cagliarija koji se nalazi u zoni ispadanja.

Roma je ostala sedma s 54 boda, četiri manje od šestog Lazija i sve je dalje od Juventusa koji drži četvrto mjesto, posljednje koje vodi u Ligu prvaka. Roma je nedavno izborila plasman u polufinale Europe lige, a Ligu prvaka može izboriti i osvajanjem tog takmičenja.