Fudbal

remi u bijeljini

Slišković: “Utakmicu smo izgubili u prvom poluvremenu”

18/04/2021

U ovoj utakmici debi na klupi kluba sa Grbavice upisao je Blaž Slišković, a nije imao zamjerki svojim igračima

Željezničar je još uvijek bez pobjede u drugom dijelu sezone, a Plavi su remizirali sa Radnikom u Bijeljini u 26. kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

U ovoj utakmici debi na klupi kluba sa Grbavice upisao je Blaž Slišković, a nije imao zamjerki svojim igračima.

“Utakmicu smo izgubili u prvom poluvremenu kada smo dominirali i stvorili nekoliko poluprilika. Kada smo trebali dati drugi gol, to nismo uradili i pružili smo domaćinu priliku da se vrati u drugom poluvremenu, koje je bilo izjednačeno. Primili smo gol iz prekida. Te situacije ne možete iskontrolisati”, rekao je Slišković, te je dodao:

“Pritisak koji smo napravili u finišu više je bio stihijski nego organizovan. Nažalost, nismo ostvarili cilj, a to su tri boda. Čestitam Radniku na fer i korektnoj utakmici. Nemam zamjerke ni mojim igračima, jer tražio sam od njih zalaganje i volju, a to su ispoljili. Rezultat je takav kakav je. Idemo dalje”.

U narednom kolu Željezničar igra protiv Olimpika na Grbavici.

“Bit će slična utakmica ovoj, jer se i oni bore za opstanak. Dat će maksimum. Neće se predati unaprijed. Moramo biti fokusirani kao i danas sa željom da dobijemo utakmicu. Lopta je okrugla, nikada ne znate kakav će rezultat biti, ali ja sam optimista. Vidio sam napredak, ako ništa na psihološkom planu“, istakao je Baka.

Komentari

Autor: scsport.ba

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.