BiH

ministar privrede KS

Delić: Nadamo se da će već krajem naredne sedmice ugostitelji raditi u punom kapacitetu

18/04/2021

"Svim ugostiteljskim objektima kojima je Vlada KS svojom odlukom zabranila rad, bez obzira što im je rad dozvoljen u ljetnim baštama, Vlada KS će shodno obezbijeđenim finansijskim sredstvima finansirati pripadajuće poreze i doprinose za svaki radni dan za koji je svojom odlukom ugostiteljima zabranila obavljanje registrovane djelatnosti"

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić najavio je danas kako bi ugostitelji uskoro mogli proraditi u punom kapacitetu.

“Zbog velikog broja upita koje dobijam u zadnjih nekoliko dana, a u vezi odluka kriznog štaba i Vlade KS koje se odnose na rad ljetnih bašti u okviru ugostiteljskih objekata, dužan sam napisati slijedeće.

Svim ugostiteljskim objektima kojima je Vlada KS svojom odlukom zabranila rad, bez obzira što im je rad dozvoljen u ljetnim baštama, Vlada KS će shodno obezbijeđenim finansijskim sredstvima finansirati pripadajuće poreze i doprinose za svaki radni dan za koji je svojom odlukom ugostiteljima zabranila obavljanje registrovane djelatnosti. Dozvoljenim radom u ljetnim baštama ne smatra se da je uklonjena ova zabrana.

Javni poziv za ublažavanje negativnih ekonomskih posljedica po privredu KS izazvanih korona virusom, u svrhu finansiranja cijele ili dijela minimalne mjesečne neto plate (FBiH) i pripadajućih poreza i doprinosa (FBiH) će biti raspisan najkasnije u narednih 15 dana, a odnosit će se na dva mjeseca u 2021. godini, mart i april.

Nadamo se da će se nastaviti pozitivan trend pada oboljelih u KS, nakon uvođenja postojećih mjera kriznog štaba i Vlade KS i da će se već krajem naredne sedmice ugostitelji vratiti svojim redovnim poslovnim obavezama u punom kapacitetu.

Ostajte dobro i zdravo sa svojim najmilijim”, napisao je ministar Delić na Facebooku.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.